omblog

yağmur yağacak güzel bulutlardan, güneş doğacak.

monolog ve serdar aydın’a özür

 

2013 yılında sivas’ta, nilgün marmara’ya ait olduğunu sandığım “mezar şiiri”nden (böyle bir başlıkla yazılmış şiir yok) yola çıkarak çektiğim ve asıl mânasıyla deneysel olduğunu düşündüğüm kısa film; monolog. metin serdar aydın’ın “nilgün marmara metinleri ve fragmanlar” kitabının medakitap’tan 2. baskısında, sayfa 56’da filmde kullandığım kısmı bulunan “fragmanlar” şiirine ait. yani “hepiniz mezarısınız kendinizin”, “nilgün marmara’ya” fakat serdar aydın’dan/ın. Aynı hatayı Ot Dergi, Ekim 2015 sayısında yapmış ve hala sanal dünyada “öyle” sanılmaya devam ediyor.
2013’te, aidiyeti düşünmememe, sadece “his” ve “ben” meselelerini yoğunlukla yaşadığım dönemime ve yine o dönem çoğu şeyi internette araştırmamın verdiği cesarete bir özür olarak tekrar düzenledim. hem kendim, hem emek, hem de yanlış anlaşılmalar için. şimdi, monolog gerçek metin sahibini bularak, “nilgün marmara’ya”, saygıyla ve tekrar düzenlenmiş haliyle yayında. büyük sabır ve anlayışla karşılayan serdar aydın’a hem büyük özürlerim hem de teşekkürlerim… benim de ricam, benim eklemediğim, müdahale edemediğim yerlerde,çalışmayı paylaşanların bu düzeltmeyi belirtmeleri ve kısa filmi yenisiyle değiştirmeleridir.

serdar aydın’ın bu şiirin de yer aldığı, birinci baskısı 1997’de yapılan “nilgün marmara metinleri ve fragmanlar” kitabının ikinci baskısı yakında çıkıyor, bu durumda yanlış anlaşılmaların büyük kısmının da giderileceğini düşünüyorum.

“hepiniz mezarısınız kendinizin…”

nilgün marmara’ya…
yönetmen: onur mehame
şiir: serdar aydın – fragmanlar (“Nilgün Marmara Metinleri ve Fragmanlar”-medakitap 2. baskı, s.56)
seslendirme: gülsevil karakuş
müzik: terence blanchard – one last walk

teşekkürler:

serdar aydın

c. hakkı zariç

ali hikmet eren

gül korkmaz

ercüment özdemir
gökhan tok
gülsevil karakuş
hişar şiyar
kenan yücel
nizamettin uğur
seda zengin
selçuk yamen
şeyhmus bulut
tayfun karakaş
ayhan bingöl
terence blanchard

onur mehame – monolog | 2013-2016 sivas-istanbul

  • senden, benden, bizden 10
  • İstemediğin İşi Yapmak
  • Film Nasıl Sarılır?
  • Kodak Ektra 200 ve 110 Film Hikayesi
  • Kodak Ektra 200 – 1 Dakikada
  • Fotoğraf ve Video Okumak